A „Hírös Diák” Alapítvány és a „Silencio” Hitközösség együttműködve nagyobb mennyiségű gyümölcs szétosztását határozta el al látóterükbe került rászorulók között.A közel 1000 kg alma a nagycsaládosok, óvodások, bölcsődések,kisiskolások, hajléktalanok és az idősek között került kiosztásra.A szociális munkatársaktól kapott értesülések alapján sokuknak, akiknek bár étkezésük megoldott leginkább gyümölcs és zöldség beszerzésére már nincs pénzük illetve más lehetőségük.Az almaosztásra 2010. november 24-én került sor a Kecskemét, Csabay Géza krt. 1. szám alatti Hajléktalanok Nappali Melegedőjében.A hitközösség és az alapítvány ezúton is szeretné megerősíteni, hogya jövőben is várja az élelmiszerfelajánlásokat, hogy eljuttathassák a legrászorultabbaknak.
Az ünnepivárás, sütés-főzés hangulatát megidzéve, a hajléktalan ellátásban dolgozó munkatársak az ellátottakkal együtt almás lepényt készítetek. A közös készülődés újabb alkalmat adott meghittebb beszélgetésekre, az ünnepek jelentőségéről való gondolkodásra A sütéshez szükséges alapanyagot és eszközöket az intézmények biztosították, az ellátottak pedig receptjeikkel is hozzájárultak a közös sikerhez. Így közel 400 szelet finomság került szétosztásra.
SzentelésNovember 18-án, délelőtt 10 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben felszentelésre került az az új kopjafás emlékhely, ami a városban elhunyt magányos hajléktalanok tiszteletére állítatott fel.A Hajléktalan Szakmai Műhely részt vevői szeretnék, ha a hozzátartozók nélkül elhunyt és eltemetett „fedél nélküliekről” is meg lehetne emlékezni valahol. Eddig a Kecskeméten lakhatás, és család nélkül elhunyt, magányos hajléktalanok hamvai egy közös sírhelybe kerültek. A jövőben egy új szóró parcella és az emlékhely együtt szolgálják a végtisztességüket. Az elhunytak nevei az öt kopjafára akasztott harangocskákon kerülnek jelölésre. A kopjafák közé lehet majd helyezni a kegyelet mécseseit és a megemlékezés virágait.Az emlékhely felállítása Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hajléktalan Gondozó Szolgálat, a Hírös Diák Alapítvány, a Főplébániai Karitász Alapítvány, a Kecskeméti Jóléti Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a „Silencio” Hitközösség, és a Szent Anna Porta Kht. összefogásából valósult meg. A halottak kopjafás emlékművét, Apró Tamás fafaragó alkotását, Harbula István káplán szentelte fel. Sor került egy rövid megemlékezésre is, ahol a jelen lévő Hajléktalan Szakmai Műhely képviselői, valamint az emlékműnek helyet adó Városgazdálkodási Kft. Vezetősége elhelyezték az első koszorút és mécseseket.
Adomány sütemények a hajléktalanoknakA szeretet ünnepére való készülődés és az adventi időszakban  beköszöntő hideg együtt sok ember eszébe juttatja a legrászorultabbakról való gondoskodást, jótékonykodást, adomjányozást. 2010. 12. 13-án a "Silencio" Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye Átmeneti Szállása és Nappali Melegedőjének ellátottjai is hasonló kedveskedésnek örülhettek. Ezen a napon került kiosztásra az a tíz  karton doboznyi péksütemény, amellyel a kecskeméti  Karol Wojtyla Barátság Központ gondolt rájuk. Meglepetéssel és örömmel fogyasztották el az édes és sós süteményeket, amely közelebb hozta hozzájuk az advent valódi üzenetét.Ezúton is szeretnénk megköszönni a Wojtila Központ segítségét.
Pályázat ( Azonosító szám: DAOP-4.1.3/B-09-2009-0002  )
Pályázat" Madarasi "Aprajafalva" 50 férőhelyes új bölcsöde kialakítása, meglévő funkcióját vesztett épület bővítésével, felújításával, komplex akadálymentesítésével és alternatív energia felhasználásával " című projekt megvalósítás közbeszerzési eljárás letölthető dokumentumai.

Pályázatok

APRAJAFALVA BölcsődeMadarasi Aprqajafalva Bölcsöde felújítás
Kunbajai nappali melegedő és népkonyha
Népkonyha Kunbaján
„Önkéntesség személyre szabva”
Önkéntesség személyre szabva Pályázat Széchenyi 2020