SzentelésNovember 18-án, délelőtt 10 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben felszentelésre került az az új kopjafás emlékhely, ami a városban elhunyt magányos hajléktalanok tiszteletére állítatott fel.

A Hajléktalan Szakmai Műhely részt vevői szeretnék, ha a hozzátartozók nélkül elhunyt és eltemetett „fedél nélküliekről” is meg lehetne emlékezni valahol. Eddig a Kecskeméten lakhatás, és család nélkül elhunyt, magányos hajléktalanok hamvai egy közös sírhelybe kerültek. A jövőben egy új szóró parcella és az emlékhely együtt szolgálják a végtisztességüket. Az elhunytak nevei az öt kopjafára akasztott harangocskákon kerülnek jelölésre. A kopjafák közé lehet majd helyezni a kegyelet mécseseit és a megemlékezés virágait.
Az emlékhely felállítása Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hajléktalan Gondozó Szolgálat, a Hírös Diák Alapítvány, a Főplébániai Karitász Alapítvány, a Kecskeméti Jóléti Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a „Silencio” Hitközösség, és a Szent Anna Porta Kht. összefogásából valósult meg. A halottak kopjafás emlékművét, Apró Tamás fafaragó alkotását, Harbula István káplán szentelte fel. Sor került egy rövid megemlékezésre is, ahol a jelen lévő Hajléktalan Szakmai Műhely képviselői, valamint az emlékműnek helyet adó Városgazdálkodási Kft. Vezetősége elhelyezték az első koszorút és mécseseket.